Защо не бива да се вслушваме в чуждото мнение

2014-08-23 15:03:00
Защо не бива да се вслушваме в чуждото мнение
Снимка: freedigitalphotos.net

Случвало ли ви се е да правите нещо, само заради чуждото мнение? Вярваме, че на всеки човек се е случвало, без значение от възрастта. Но особено в тийнейджърските години сме склонни да правим много неща, само за да угодим на околните. Започваме да се обличаме по начин, който да се хареса на другите, общуваме с хора, които са „готини“, за да не ни мислят за задръстени. Следваме някои моди, за да бъдем актуални, а понякога това ни изиграва лоша шега. Така много млади хора се чувстват изгубени в един момент, заради постоянното желание да се харесат на всички. Сега ще ви разкажем повече защо не е добра идея да правите каквото и да било, за да угодите на околните.

 

Последиците са за ваша сметка. Не бива да забравяте, че винаги трябва да мислите един ход напред. Помислете си, ако послушате мнението на околните, дали това е най-доброто решение за вас. Приятелите ви със сигурност ви мислят доброто, но дали това е наистина правилното решение? Накрая всичко ще е за ваша сметка, защото последствията няма да бъдат за хората, които ви съветват.

 

 

Винаги имате правото да откажете съвет или да не го послушате. Не си мислете, че хората, които ви съветват винаги са по-компетентни от вас. Най-вероятно искат да ви помогнат, но не винаги знаят как. Недейте да слушате всичко, каквото ви се казва от околните и помнете, че вашето мнение е най-важно. Вие най-добре трябва да знаете какво решение да вземете и не бива винаги да слушате близките си.

 

На някои хора не им пука за вас. Тук не става дума за родителите ви и близките ви приятели. Понякога човек споделя и с не толкова близки хора или пък просто съученици винаги са готови да ви дадат съвет. Затова си помислете хубаво, дали хората, които говорят по ваш адрес трябва да ви дават тон в живота. Например, ако класът ви се е обърнал срещу вас, със сигурност се чувствате ужасно. Вероятно ходите на училище с голямо нежелание и се чудите как да се сдобрите със съучениците си. Недейте да се опитвате да им се харесате на сила. След няколко години никой няма да си спомня. Помислете си струва ли си да се ядосвате и да се пренебрегвате, само защото класът ви не ви харесва?

 

Изглеждате слабохарактерни. Най-вероятно ще създадете такова впечатление у хората, ако постоянно се чудите какво да правите с живота си и не можете да вземете решение сами. Бъдете по-уверени в себе си, защото хората ще си мислят, че сте мекушави.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SHPAIdURmeN
преди 10 години

Мда страхотна статия, точно като за сайт, като teenproblem. BRAO


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия